Parohia Foișor II

Parohia este situată în cartierul Vitan (Vitanul Nou), sectorul 3 din București. Limitele parohiei sunt: Nord – Bulevardul Unirii, Est – Calea Vitan, Sud-Est – Strada Voievod Alexandru Moruzzi, Sud – Strada Vlaicu Voda, Sud-Vest – Străzile Vlad Dracul, Dumitru Papazoglu și Voievod Alexandru Moruzzi, Vest – Bulevardul Nerva Traian. Parohia Foisșor II a luat ființă în urma divizării Parohiei Foișor in anul 2007, la solicitarea comunității de credincioși, având în vedere numărul mic de locașuri de cult din zona raportat la numărul mare al credincioșilor ortodocși. Dorința credincioșilor din zona de a avea propriul locaș de cult este demonstrată incontestabil de participarea acestora în număr foarte mare la slujbele oficiate cu ocazia sărbătorilor Nașterii si Botezului Domnului.

 ISTORICUL BISERICII PAROHIALE.  La solicitarea credincioșilor din zonă, a fost obținut terenul din strada Emil Garleanu nr. 1-3 prin HCGMB nr. 196/2005 pentru construirea unei biserici ortodoxe. Terenul a fost atribuit pentru construirea unui locaș de cult ortodox, după aprobarea documentației de urbanism de catre Consiliul Local al Sectorului 3 București, prin hotăraârea nr. 49/2002.   În anul 2007 a fost obținutț autorizația de construire nr. 614/2007 emisă de catre Consiliul Local al Sectorului 3, București, în urma documentației tehnice înaintate și a avizelor de specialitate obținute din partea instituțiilor publice locale abilitate, inclusiv de la Agentia pentru Protecția Mediului Bucuresti. Ca atare, Parohia Foișor II a început lucraările de construire a locașului de cult dupâ obțtinerea tuturor aprobărilor și avizelor necesare, conform legislatției de specialitate în vigoare.

ARHITECTURA. Biserica este construita sub formă de corabie, având o singurăa turlă si un pridvor. Suprafața construită este de 150 mp (15ml lungime, 10 ml lățime). La construcția acesteia au fost folosite materiale ușoare (lemn si lemn placat) ce se integrează în zona.

PICTURA. Biserica nu este pictată.

ȘIRUL PREOTILOR. Pr. Sandu Constantin (2007 – 2013), pr. Pintică Mircea Marian (2013 – 2014), pr. Duță Victor Ionut (2014 – prezent).

PROFILUL ACTUAL AL PAROHIEI. Parohia își focalizează resursele către două obiective: ajutorarea celor nevoiași (iîn special a persoanelor vârstnice) prin acordarea de servicii medicale și oftalmologice gratuite, acordarea de sprijin la activitățile casnice, etc… si atragerea tinerilor către Hristos prin învățăturile și cu rugăciunile înaltate Sfântului Ierarh Grigorie Dascălul, ocrotitorul parohiei.

DATE DE CONTACT PAROHIE. [HRAM] Acoperământul Maicii Domnului și Sfântul Ierarh Grigorie Dascalul

Str. Emil Garleanu, nr. 1-3, sector 3, Bucuresti.

[OFICIU PAROHIAL] e-mail: parohiafoisor2@yahoo.ro; web site: www.parohiafoisor2.ro

 

Leave a Reply