Activitate socio-culturală 1 Iunie 2017

Cu ocazia Zilei Internaționale a Copilului, Protoieria Sector III Capitală a organizat o activitate socio-culturală având drept beneficiari 20 de copii proveniți din familii monoparentale și cu posibilități materiale reduse înscriși în cadrul Departamentului de Asistență Socială.

Pentru a aduce o bucurie copiilor, am programat o vizită la Muzeul Național de Istorie Naturală Grigore Antipa și la Muzeul Național de Geologie.

Având în vedere faptul că acești copii provin din familii defavorizate, căutăm să venim și în sprijinul educației lor, prin programul Alege Școala al Patriarhiei Române, precum și prin diferite acțiuni pe care le întreprindem cu ei:

  • Serbări la Sărbătorile Mari ( Sf. Paști și Crăciun);
  • 1 Iunie, Ziua Internațională a Copilului;
  • Începutul noului an școlar – le oferim rechizitele școlare necesare întregului an școlar;
  • Diferite acțiuni recreative, vizitarea Fermei Animalelor, vizitarea muzeelor, teatru, etc.

Copiii s-au bucurat de această vizită la muzee, au fost foarte încântați de tot ce au găsit aici, mulți dintre ei au fost pentru prima dată la un muzeu, unii au călătorit pentru prima dată cu metroul, iar acest lucru ne-a confirmat ideea că o astfel de activitate caritabilă este mai mult decât binevenită. Zâmbetele de pe chipurile copiilor au exprimat fericirea lor, încântarea, uitând pentru moment de grijile din familiile lor, greu încercate.

Leave a Reply